Essent

Ontdek alle aanbiedingen en acties van Essent.

Overstappen naar Essent

Een van de grootste energieleveranciers op de Nederlandse energiemarkt is Essent. Met ruim 2 miljoen klanten staat Essent samen met enkele andere energieleveranciers aan de top van de energiemarkt. Dagelijks mag de energie aanbieder honderden nieuwe klanten bestaande uit particulieren en bedrijven ontvangen. Essent is onderdeel van RWE, een overkoepelend bedrijf dat zich heeft gevestigd in Duitsland. Essent is leverancier van elektriciteit en gas aan Nederland en België, niet alleen voor consumenten zijn de prijzen van Essent gunstig, ook bedrijven kiezen veelal voor Essent al energieleverancier. De energie leverancier heeft in de loop der jaren een zeer goede naam opgebouwd op de energiemarkt. Niet alleen staat Essent bekend om de lage prijzen voor de energie, ook de goede service en de zorg dat het bedrijf draagt voor het milieu hebben gezorgd voor de goede naam die de energieleverancier op dit moment heeft.

De energie wordt door Essent zelf opgewekt, de leverancier koopt dus geen energie en gas van buitenlandse bedrijven. De energie aanbieder richt zich de laatste jaren steeds meer op het aanbieden van duurzame energie aan consumenten en bedrijven. Het bedrijf ziet namelijk ook in dat het grote verantwoordelijkheid draagt voor het milieu bij het opwekken van energie. Ondanks dat Essent oorspronkelijk onderdeel is van het Duitse energiebedrijf RWE richt het bedrijf zich toch vooral op de Nederlandse en Belgische markt. De klantenservice en de vestiging van het hoofdkantoor is daarom ook gewoon in Nederland.

Sinds 2009 is RWE in handen van het Duitse bedrijf RWE, dat een groot deel van de Duitse bevolking voorziet van energie. Ondanks de overname van het Duitse bedrijf is de werkwijze van de energieleverancier geheel Nederlands en is er na de overname van het Duitse bedrijf niets veranderd aan Essent. RWE vindt het erg belangrijk om de groene, duurzame energie steeds verder te ontwikkelen zodat ze in de toekomst niet meer afhankelijk zijn van grijze energie. Op dit moment voorziet RWE al een heel groot deel van haar klanten van groene stroom, ze streven ernaar in de toekomst de duurzame opwekkingstechnieken nog verder uit te breiden zodat alle klanten voorzien kunnen worden van groene energie.

Scroll naar top